Húsvéti asztaldísz lépésről-lépésre

Keress otthon egy jó méretes tálcát, vagy fess egyet magadnak a Bluer Design Livingben, Biancánál, ahogyan én is tettem. A téli dekorációt teljesen visszacsupaszítottam, és fa kérgeket helyeztem el a tálcán, a hézagokat moházval és zuzmóval töltöttem ki. Fakérget gyűjtögethetünk mi magunk is, kirándulások alkalmával, vagy a saját, ismerősök kertjéből is. Zuzmót, mohát úgyszintén, de virágboltokból is beszerezhető.
Szintén a kertből szedtem vadszőlő indákat és két indából fészket fontam. Vadszőlő helyett használhatunk borostyán indákat, szomorúfűz ágat, vagy akár nyírfa ágakat is, bármit, ami kellően rugalmas, hajlítható. Ha már levelek vannak rajta, akkor azokat távolítsuk el! Látszik, nem kell tökéletes madárfészeknek lennie, én sem erre törekedtem, jelen esetben csak szimbolizálni akartam a fészek hangulatát, ezért is került rá néhány tollpihe, amit a gyerekeim úton-útfélen előszeretettel gyűjtögetnek. De ha nincs kéznél pár madártoll hobbi boltok polcairól is beszerezhető pár száz forintért.A fészket felhelyeztem a fakéregre, került köré még mogyoróbokor ág a termései miatt és száraz hortenzia virágzat meg tobozok, amik még adventről maradtak meg és részei voltak a téli asztali dekorációnak. De tényleg bármit rátehetünk amit a természetből gyűjtögettünk. Igazi húsvéti hangulatát a festett hungarocell tojások adják, amiket beszerezhetünk boltból készen is, de festhetünk mi magunk is. Én ez utóbbit választottam és szürkére festettem a tojásokat, majd fekete festékkel összefröcsköltem, hogy látványosabbak, élethűbbek legyenek. Mivel nálam mindig van itthon művirág, kézenfekvő volt, hogy tavaszi virágokkal díszítem tovább. De akár virágboltból, akár üzletláncokból is beszerezhetünk idény jellegű virágokat. Vizes fiolával akár élő virágokat is helyezhetünk a kompozíciónkra, csak ne felejtsük el, időről-időre pótolni, vagy cserélni a fiolában a vizet.A dekorálásban tényleg csak a képzeletünk szab határt! Az én gyerekeim egy szőrmók baglyot, egy nemezelt bombát, és egy csigaházat is kértek az asztali díszre.
És íme, a Húsvét főszereplőjével!
Ilyen lett: 
Ahhoz, hogy az ember igazán szép dolgokat tudjon alkotni, időnként bizony rombolni is kell!

Ilyen volt:Ha kíváncsi vagy, legközelebb hogyan alakul át az asztaldísz, akkor kövess a Facebook-on, hogy első kézből értesülhess a változásról!

Write a comment

Please login or register to comment