Bemutatkozik az Alida Wedding Esküvő- és RendezvényszervezésHogyan lettél esküvőszervező?

Egy nemzetközi ügyvédi irodában dolgoztam üzletfejlesztés és marketing területen és ez a pozíció a rendezvények szervezését is magában foglalta. 2009-ben az egyik külföldi ügyvéd kollégám a karácsonyi partyn odajött hozzám, és megkért, hogy ha már ilyen jól megszerveztem a karácsonyi bulit, szervezzem meg az esküvőjüket. Örömmel vállaltam, de mivel fogalmam sem volt, mi fán terem ez az egész, hisz' mégis más, mint egy céges rendezvény vagy egy szakmai konferencia, utánanéztem, van-e bármiféle képzés. Így végeztem el 2010-ben Rátkai Timi tanfolyamát. Az említett esküvő tökéletesen sikerült, amikor a templomnál érkeztek a vendégek, éreztem a gyomromban azt a kellemes lüktetést, akkor tudtam, hogy ez lesz az én szerelem szakmám. Aztán jött még egy kollégám, majd még egy, így mire elindult a saját vállalkozásom és weboldalam, már jó pár esküvőt tudtam a hátam mögött.


Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie szerinted egy esküvőszervezőnek?

Tökéletes problémamegoldó, empatikus, megbízható, kedves, jó a memóriája, képes több dologra fókuszálni egyszerre és természetesen jó szervező.


10 éve vagyok házas. Nekünk akkor nem segített esküvőszervező. Hogyan győztél volna meg arról, hogy igénybe vegyem a szolgáltatásaidat?

Bevallom, nem szeretek meggyőzni senkit erről, mert nem vagyok egy "nyomulós" típus. Annyit azonban elmondhatok, hogy eddig minden alkalommal, ha egy pár csupán tanácsadásra érkezett hozzám, abból a végén mindig az lett, hogy én szerveztem az esküvőjüket. Amikor szerződéskötés után a párok elmesélik, hogy több szervezővel is találkoztak, beszélgettek, de végül mellettem döntöttek, többnyire azt mondják, hogy a profizmusom győzte meg őket, de ez önmagában nem elég, hisz' sok-sok professzionális szervező kollegina van a piacon (hál' istennek), így emellé még az szokott társulni, hogy első pillanattól meg volt köztünk az összhang, érezték, hogy partnerként kezelem őket, és inkább egy baráti beszélgetés az, amin részt vesznek, nem egy üzleti találkozó. Véleményem szerint a munkám során ez az egyik kulcsfontosságú dolog, hisz' 1-1.5 éven keresztül dolgozom együtt a párjaimmal. Bizalom és baráti hangnem nélkül ez nem tud működni. 


Melyik volt számodra a legemlékezetesebb általad szervezett esküvő?

Mindegyik az, mert minden esküvő más és más, minden pár más miatt kedves számomra. Ha mégis egyet ki kell emelnem, akkor egy tavaly június végi esküvőmet mondanám, ami azért volt különleges számomra, mert a vőlegény a férjem legjobb barátja, a menyasszony pedig az én egyik legjobb barátnőm volt. Szerencsére idénre is jutott ilyen, mert szeptemberben lesz egy másik nagyon jó barátnőm és egyben kolléganőm esküvője, melyet szintén én szervezek.


Vállalsz-e eseti tanácsadást, amikor nem egy komplett esküvő megszervezésében kérik a segítségedet, hanem csak a tanácsaidra, az útmutatásodra van szüksége az ifjú párnak?

Természetesen. Az a tapasztalatom, hogy egyre nagyobb igény van erre. Ilyen tanácsadásra többnyire akkor kerül sor, amikor a párok már megkezdték a szervezést, de egy ponton elakadtak, és útmutatásra van szükségük arra vonatkozólag, hogy miként és merre haladjanak tovább a szervezésben. Ám, ahogy fentebb említettem, az ilyen tanácsadásoknak többnyire az a vége, hogy végül mégis én szervezem meg a Nagy Napot. Alida munkájának részleteibe itt pillanthatok bele! 

Bárány-Szilfai Alida

Alida Wedding Esküvő- és Rendezvényszervezés

www.alidawedding.com

alida@alidawedding.com 

https://www.youtube.com/watch?v=KlbSEoDgmP4

+36 30 447 6340

Write a comment

Please login or register to comment